24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!
BLOG

HOEVEEL KAN EEN SATELLIET KOMPAS UW NAVIGATIE VERBETEREN

HOEVEEL  KAN EEN SATELLIET KOMPAS UW NAVIGATIE VERBETEREN

Het grootste voordeel van deze nieuwe FURUNO Satelliet Kompassen SCX-20 en SCX-21 is de nauwkeurigheid van de koers. Het Satelliet kompas heeft vier GNSS antennes (GPS, QZSS, GLONASS, Galileo) voor betrouwbare en perfecte nauwkeurig koers informatie. U verbruikt minder brandstof wanneer u van punt A naar punt B vaart, zowel met de hand als met de automatische piloot, omdat u een koerssysteem heeft met bijna geen fouten. Deze informatie kan worden toegepast op alle navigatie, van stuurautomaten tot radar, tot kaartweergave en sonar. Ze hebben allemaal nauwkeurige koersinformatie nodig. Voor u navigatie netwerk. maar liefst 1.0 graad koers nauwkeurigheid en 0.02 graad snelheid nauwkeurigheid.

WELK NAVIGATIESYSTEEM MOET IK KOPEN VOOR MIJN BOOT?

 • Geplaatst op
 • Door Ingrid Durge
 • 0
WELK NAVIGATIESYSTEEM MOET IK KOPEN VOOR MIJN BOOT?

Boten zijn er in vele soorten en maten. Denk alleen al aan motorboten, zeiljachten en sportvisboten. Elk van deze boten wordt op een andere manier gebruikt en vraagt hierdoor om een ander navigatiesysteem.

In dit artikel zetten we de belangrijkste criteria voor de aanschaf van een navigatiesysteem op een rijtje. Ook geven we voor elke genoemde bootsoort advies over de navigatieproducten die je hiervoor het beste kunt gebruiken.

NavNet-TZTouch multifunctioneel navigatiesysteem van FURUNO voor een makkelijke en veilige navigatie met je boot

 • Geplaatst op
 • Door Ingrid Durge
 • 0
NavNet-TZTouch multifunctioneel navigatiesysteem van FURUNO voor een makkelijke en veilige navigatie met je boot

Wil jij met een veilig gevoel het water op? Dan is een goed navigatiesysteem op je boot onmisbaar. Navigeren doe je tegenwoordig namelijk niet meer met alleen een kompas en een geoefend zeemansoog. Inmiddels kun je hiervoor tal van handige hulpmiddelen gebruiken.

Van radar, kaartplotter, fishfinder en stuurautomaat tot een geïntegreerd multifunctioneel navigatiesysteem; als moderne booteigenaar kun je eigenlijk niet meer zonder.

Hoe fijn is het wel niet als al deze hulpmiddelen geïntegreerd zijn in één overzichtelijk systeem? FURUNO heeft bewust gekozen voor een “blackbox systeem” dat je kunt upgraden en uitbreiden. Zo blijft je navigatiesysteem altijd up-to-date.

In een wereld waar frequente systeemupdates voor je telefoon, tablet en computer de norm zijn, is het geweldig om te zien dat maritieme elektronica van FURUNO gelijke tred houdt. Je kunt de updates eenvoudig downloaden op de FURUNO website.

In dit artikel leggen we uit wat een NavNet multifunctioneel navigatiesysteem precies inhoudt en hoe jij de vele voordelen ervan optimaal kunt benutten.

WAAROM EEN RADAR KOPEN VOOR MIJN BOOT?

WAAROM EEN RADAR KOPEN VOOR MIJN BOOT?

Ga je varen? Bereid je dan goed voor! Bepaal je vaargebied en zorg dat je schip hiervoor goed is uitgerust. Een radar kopen voor je boot is in dat opzicht een belangrijke eerste stap. Veilig op het water varen is een topprioriteit die hoort bij goed zeemanschap, want op het water wil je te allen tijde weten waar je bent ten opzichte van je omgeving. Dat is precies waar een radar je bij helpt.

De radar op je boot zendt een signaal uit dat tegen objecten aanbotst op het water. Met eigen ogen zijn die soms lastig waar te nemen, maar op het radarscherm gemakkelijk te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het varen door windturbineparken of bij plotselinge duisternis of mist. Een radar op je boot is dan noodzakelijk om grip te houden op de actuele situatie.

Gratis verzending vanaf €100
24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!