24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!

TIMEZERO PC Navigatiesoftware Pleziervaart en Professional

TIMEZERO PC Navigatiesoftware Pleziervaart en Professional

TIMEZERO PC Navigatie software

Voor degene die het nog niet wist MAXSEA en NOBELTEC hebben de krachten gebundeld en hebben hun merken en producten gestandaardiseerd.Voortaan wordt alleen TIMEZERO als productnaam gebruikt en onder deze naam worden de producten naar de markt gebracht. Voor de professionele markt TZ Professional en voor de recreationele markt TZ Navigator. 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN

TIMEZERO TZiBOOT APP

TIMEZERO NAVIGATOR EN

TIMEZERO PROFESSIONAL

 

WAT IS TIMEZERO NAVIGATOR?

TZ Navigator is de krachtigste elektronische navigatiesoftware op de markt voor de pleziervaart. Wilt u lekker varen of ontspannen op uw motorboot of jacht, of wilt u racen in regatta's, dan heeft u natuurlijk eisen voor uw navigatie die uniek zijn voor u doel.

Maritieme navigatiesystemen zijn een revolutie voor de alledaagse jacht eigenaar. Zelfs voor degenen die niet gewend zijn om dagelijks computers te gebruiken is TZ Navigator ontworpen met deze gebruikers in gedachten. Deze software is daarom intuïtief te gebruiken.TZ Navigator voorziet in al uw navigatiebehoeften op een praktische, functionele en georganiseerde manier. Bekijk tegelijkertijd uw huidige locatie en uw geplande route tot in het kleinste detail.

Het beheren van uw routes is primair. Daarom is het van het grootste belang om een ​​technologie te hebben waarmee u de routes op uw TZ Navigator-software kunt laten weergeven. Bovendien biedt TIMEZERO-software een kleurcodering voor routes, zodat wanneer u in de buurt van de kustlijn of waar dan ook met lage waterdiepte navigeert, uw TZ Navigator u hierop kan wijzen.

Hoewel veiligheid en gebruiksgemak de hoeksteen blijven voor elke captain, zijn andere vereisten zoals routeplanning, AIS-functies, radaroverlay en fishfinder van vitaal belang voor sommigen en minder voor anderen.

TIMEZERO maakt zijn slogan waar. Als u gaat werken met dit navigatieprogramma, zult u ervaren dat het daadwerkelijk het meest krachtige en complete elektronische navigatie software is, dat op de markt verkrijgbaar is. Het programma maakt het mogelijk om voor aanvang van een tocht te beschikken over de laatste gegevens over het weer, het getij, de stroomrichting, .Geniet van de gratis weersvoorspelling en getijdendatabase, waar u ook ter wereld navigeert.

Berichten aan zeevarenden en gedetailleerde informatie over waterwegen en aan te lopen havens TIMEZERO is de eerste navigatiesoftware die ActiveCaptain Points-of-Interest (POI) -integratie en realtime updates biedt .

Met de wizard Routeplanning kunt u de vertrektijd berekenen op basis van verschillende omstandigheden (getijden, stromingen, transittijden, enz.). Aankomen bij vloed of de haven verlaten met optimale stromingscondities was nog nooit zo eenvoudig! Daarnaast zorgen de grote op C-map gebaseerde vector kaarten van Mapmedia ervoor dat zelfs op lange oversteken schippers beschikken over alle beschikbare informatie en foto’s die zij nodig hebben op hun tochten.Houd de wereld binnen handbereik dankzij de mm3d-kaartencatalogus die compatibel is met TZ Navigator. De wereldwijde dekking is beschikbaar met rasterkaarten en vectorkaarten (C-MAP en Datacore van Navionics). Bovendien integreert de TIMEZERO-technologie een ongeëvenaarde kaartengine waarbij zeekaarten, 3D-gegevens en foto's van satellieten verstandig worden gemengd via PhotoFusion.

Voor de gebruiksvriendelijke touchscreen user interface zijn bedieningsgemak en intuïtief handelen handelskenmerken van TIMEZERO. Zeker één maal per jaar breng TIMEZERO een nieuwe kaartenset uit waardoor u altijd de meest recente en accurate gegevens bij u aan boord heeft.

Functionaliteiten als NavView support maken het mogelijk alle mogelijke gegevens zichtbaar te maken aan de zijkant van het scherm.

De exclusieve TIMEZERO Chart Engine zorgt voor naadloos en zeer snel in/ en uitzoomen van de 2D en 3D vector kaart

Multi-monitor support maakt het mogelijk om meerdere monitoren op één computer aan te sluiten die separaat de gegevens weergeven die u wilt zien ( bijv. dubbele monitor op binnen stuurstand  en een dubbele monitor op buiten stuurstand.)

De software biedt de mogelijkheid om de Furuno radars in een apart scherm uit te lezen en/of  radaroverlay, die de  radar over de vectorkaart heen legt. Dit maakt het uitlezen van de radargegevens een stuk eenvoudiger voor beginnende gebruikers. Functionaliteiten als dubbele radar en ARPA en MARPA zijn natuurlijk ook mogelijk. AIS wordt op de kaart maar ook op radarbeeld weergegeven waardoor het andere verkeer goed in beeld word gebracht in onoverzichtelijke en nachtelijke situaties.

Camera support en Flir Thermal Camera integration maakt het mogelijk ook een scherm geheel of gedeeltelijk in te richten voor het achteropkomende verkeer en/of  bij het aanleggen. Een scherm met 4 camera’s, voor, naast en achter het schip, voor een grotere kijkhoek of een camera in de motorkamer. De vectorkaarten kunnen traditioneel in 2D worden weergegeven maar ook in 3D of een combinatie van 2D en 3D.

Via internet kunnen de meteo gegevens op de kaart getoond worden.

Doordat TIMEZERO geschikt is voor zowel NMEA2000 als NMEA0183 systemen, zijn de navigatie gegevens van alle in de markt verkrijgbare merken navigatie elektronica in te lezen. Hierdoor zijn ook alle merken stuurautomaten aan te sluiten op TIMEZERO. Daarnaast zorgt het TIMEZERO GlassBridge netwerksysteem voor de data overdracht tussen verschillende computersystemen voor een goede communicatie tussen stuurman en navigator.

 • TZ Navigator kan op twee computers worden geïnstalleerd
 • Verbinding met de piloot kan worden gedaan met behulp van NMEA0183 (via een seriële COM-poort) of met NMEA2000 (via Actisense NGT1-USB-gateway)
 • TZ Navigator beperkt tot 30.000 markeringen, 200 routes (van elk 500 waypoints) en 100 grenzen

 

TIMEZERO maakt het leven van een schipper/captain aan boord wel heel fijn en gemakkelijk.

Voor de recreatie vaart: TZ Navigator v4 zijn  eventueel extra modules beschikbaar zoals:

 • FURUNO RADAR MODULE:  DISPLAY AND CONTROL OF RADARS DRS AND FAR WITHIN TZ NAVIGATOR
 • FURUNO SOUNDER MODULE: DISPLAY AND CONTROL OF FURUNO SOUNDERS VIA ETHERNET WITHIN TZ NAVIGATOR
 • ROUTING MODULE:  CALCULATE THE OPTIMAL ROUTE TAKING INTO ACCOUNT THE POLARS TO PROVIDE THE DIFFERENT SPEEDS OF THE SAILING BOAT FOR EACH ANGLE AND WIND SPEED AND THE WEATHER FORECAST (WIND, WAVES, CURRENTS)

Zie hier de verschillen in het kort van TZ NAVIGATOR t.o.v. TZ PROFESSIONAL

WAT IS TIMEZERO PROFESSIONAL?

TZ Professional-software is ontworpen om te voldoen aan de navigatiebehoeften en -vereisten van alle professionele zeevarenden en grote jachten. Met functies die echt geavanceerd zijn, heeft TIMEZERO-software twee hoofddoelstellingen:superieure controle en prestaties. Ontdek in deze sectie hoe TIMEZERO-software aan uw behoeften voldoet, ongeacht uw activiteit.

WAAROM ZOU U VOOR TIMEZERO PROFESSIONAL KIEZEN?

 • Kaarten u heeft de wereld binnen handbereik dankzij de mm3d-kaartencatalogus die compatibel is met TZ Professional. De wereldwijde dekking is beschikbaar met rasterkaarten en vectorkaarten (C-MAP en Datacore van Navionics).
 • Bovendien integreert de TIMEZERO-technologie een ongeëvenaarde kaartengine waarbij zeekaarten, 3D-gegevens en foto's van satellieten verstandig worden gemengd via PhotoFusion.
 • Weer en getijden
 • Routeplanning

Met de wizard Routeplanning kunt u de vertrektijd berekenen op basis van verschillende omstandigheden (getijden, stromingen, transittijden, enz.). Aankomen bij vloed of de haven verlaten met optimale stromingscondities was nog nooit zo eenvoudig!


Doelen en POI's
Navigeer veilig met totale gemoedsrust! TIMEZERO is de eerste navigatiesoftware die ActiveCaptain Points-of-Interest (POI) -integratie en realtime updates biedt. De AIS-functie is ook standaard opgenomen in uw functies.


Koppel
Omdat uw software net zo comfortabel moet zijn als uw boot, is de nieuwste generatie gebruiksvriendelijke interface volledig aangepast voor gebruik op touchscreen.
De gebruikersinterface van TZ Professional is intuïtief en volledig aangepast voor gebruik op touchscreens! Het touchscreen maakt uw leven veel gemakkelijker als het gaat om routeplanning en alle andere functies die TIMEZERO al meer dan 30 jaar tot een enorm succes hebben gemaakt.


Uw veiligheid is belangrijk!
TZ Professional wordt geleverd met een reeks nieuwe functies die uw veiligheid aan boord aanzienlijk zullen verhogen.
Routeplanning is van het grootste belang voor elke schipper. Deze technologie verzekert de veiligheid van een route bij creatie. Door middel van kleurcodes (groen / rood) is het direct mogelijk om te weten of de route veilig is op basis van diepte- en vectorkaartobjecten (obstakels, wrakken, rotsen etc.).
De nieuwe Security Code is een functie die voldoet aan de officiële regels van de IMO. Het gebruikt de gegevens in vectorkaarten en 3D-gegevens om ondiepe gebieden en geïsoleerde gevaren te detecteren. Als er een obstakel wordt gedetecteerd binnen deze kegel voor het traject van de boot, wordt automatisch een anti-aardingsalarm geactiveerd.
Bovendien geeft onze nieuwe Odometer NavData automatisch uw reisinformatie weer, inclusief duur, afstand, max. Snelheid en gemiddelde snelheid.
Met zoveel geweldige nieuwe functies is TZ Professional het perfecte navigatiesysteem


AIS-functies
De AIS-functie van TZ Professional verbetert uw vermogen om aanvaringen te vermijden. Met de ingebouwde AIS-functies en een aangesloten AIS-ontvanger geeft TZ Professional AIS-doelen weer op de kaart, samen met de koers, snelheid en onmiddellijke aanvaringsrisico's. Met TZ Professional navigeert u veilig en met een gerust hart!


Gratis weersvoorspellingen
TZ Professional maakt het downloaden en weergeven van weersvoorspellingen in standaard GRIB-formaat direct via de Weerwizard mogelijk. Deze weertool is volledig gratis en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je 24 uur per dag onbeperkt toegang hebt tot wereldwijde weersvoorspellingen. Selecteer een geografische dekking, gegevenstype, tijdsperiode en kies hoe u het bestand wilt ontvangen. TZ Professional kan tot 16 dagen weersvoorspellingen geven!

 

Beheers de zeebodem met geavanceerde sounder functies. Dankzij de volledige compatibiliteit met Furuno Digital Filter (FDF ™) fishfinders, kunt u met de sounder module genieten van alle geavanceerde functies van Furuno-sounders,  zoals: Sounder Echogram, Accu-Fish, Bottom Discrimination. Beheer de positie van uw trawldeuren met TZ Professional Met de nieuwe Trawl Positioning Module die beschikbaar is voor TZ Professional, kunt u de positie en beweging van uw trawldeuren rechtstreeks in de software bekijken. TimeZero kan gegevens van MARPORT-sensoren integreren voor realtime weergave van uw vistuig. Verder zijn er specifieke tools en werkplekken ontwikkeld waarmee u uw navigatiegebieden vanuit verschillende invalshoeken kunt analyseren. Ontdek de oceaanbodem Door de optionele WASSP-module samen met de PBG-module aan uw TimeZero-software toe te voegen, kunt u deze Multi-Beam Sonar via Ethernet op uw computer aansluiten en krachtige integratiefuncties ontgrendelen. De WASSP-sonar ontvangt continu meerdere dieptemetingen van de zeebodem rondom uw boot. Deze gegevens worden rechtstreeks naar TimeZero gestuurd en gebruikt om een ​​zeer gedetailleerde PBG-kaart te maken. Bespaar tijd en geld door de zeebodem sneller dan ooit tevoren in kaart te brengen.

Furuno geavanceerde compatibiliteit

Maak rechtstreeks verbinding met elk Furuno NavNet-systeem via een eenvoudige Ethernet-verbinding. Gebruikers hebben gemakkelijk toegang tot en controle over waardevolle informatie van hun NavNet-netwerk, zoals Radar Overlay en Fish Finder. Radaroverlay is inbegrepen bij TZ Professional. De sirenemodule is een optioneel pakket.

TZ Professional bevat deze extra mogelijkheden

 • Compatibiliteit met S63-kaarten
 • Het up-to-date houden van kaarten is een essentieel element om de veiligheid van iedereen op zee te waarborgen.
 • TZ Professional is compatibel met de officiële formaten. De officiële -kaarten worden elke week bijgewerkt. Deze kaarten respecteren de -standaard die is ontwikkeld door de International Maritime Organization (IMO). 

Omdat uw software net zo comfortabel moet zijn als uw boot, is de nieuwste generatie gebruiksvriendelijke interface volledig aangepast voor gebruik op touchscreen.

 

WAT IS TZiBoat-app.

Je kunt TZ iBoat gratis uitproberen in een beperkt demo-gebied rond een haven. In de demomodus kunt u rasterkaarten, vectorkaarten en satellietbeelden in 2D of 3D weergeven en routes en markeringen maken. U moet een kaartgebied kopen om te navigeren en de ingebouwde getijden en stromingen te gebruiken.

Hier is een functieoverzicht van de app:

Plot uw positie in realtime op vector- of rasterkaarten (afzonderlijke InApp-aankoop) Fotofusie met HR-satellietfoto's (wereldwijde dekking) (*) Routeplanning Track opname Koers (COG) & snelheid (SOG) Koers, diepte, temperatuur van het zeeoppervlak Realtime lokaal weer en weertrends Navigatie in 2D- of 3D-perspectief Getijden- en stromingsdatabase AIS-integratie indien aangesloten op een NMEA0183 draadloze AIS-ontvanger (afzonderlijke InApp-aankoop) Radar-overlay met de nieuwe Furuno DRS4W "1st Watch" Radar (afzonderlijke InApp-aankoop) Sensorcompatibiliteit om extra real-time informatie weer te geven (koers, diepte en zeeoppervlaktetemperatuur) bij aansluiting op een NMEA0183 draadloze gateway (*) Internettoegang vereist voor het streamen van satellietfoto's

Welke iPads zijn compatibel met TZ iBoat?

TZ iBoat vereist een iPad met minimaal iOS 11.2. Het wordt aanbevolen om een ​​iPad met mobiele connectiviteit te kopen om te profiteren van de interne GPS. Voor iPad 'Alleen Wi-Fi' is een aparte GPS vereist.

Wat is het verschil tussen TZ iBoat voor iPad en TimeZero-software voor pc?

 • TZ iBoat op iPad is ontworpen om zeer gebruiksvriendelijk te zijn en richt zich op de belangrijkste functies die worden gebruikt voor real-time navigatie.
 • TZ Navigator is een veel geavanceerder softwareproduct dat een breed scala aan planningstools biedt (route-optimalisatie, routesimulatie, enz.) En kan worden aangesloten op een breder scala aan sensoren (sounders, radars, FURUNO MFD's en NMEA 2000-formaat sensoren).
 • TZ Professional biedt specifieke functies voor commerciële schepen (Bathy Recorder, Custom Contour Lines, Marks & Event Management, Discrete Depth Shading, Multi-Monitor-ondersteuning en Camera-integratie).

TZ iBoat is niet beschikbaar voor iPhone (op dit moment) en is alleen beschikbaar voor iPads en op dit moment alleen beschikbaar op iOS. De weergegevens komen van een internetverbinding als u die heeft, en toont de Weather NavData het lokale weer van luchthavens of van permanente weerobservatiestations (METAR). Het station dat wordt weergegeven in TZ iBoat is het station dat het dichtst bij uw huidige GPS-positie ligt. Rapporten worden eenmaal per uur gegenereerd en geven het huidige weer met toekomstige trends weer.

 

 

Op voorraad

TIMEZERO TIMEZERO PC-Radar-Module V4

TimeZero Navigator WIDE PC Radar V4 is het ideale instappro..
€1.210,00 €1.195,00
Op voorraad

TIMEZERO TimeZero Crossgrade van v12 naar TZ Navigator mega wide v4

TimeZero Crossgrade from v12 to TZ Navigator mega wide v4
€484,00 €454,00
Op voorraad

TIMEZERO Crossgrade van v12 naar TZ Professional

TimeZero Crossgrade van v12 naar TZ Professional
€1.815,00 €1.625,00
Op voorraad

MaxSea TimeZero /Navigator Software Update

TimeZero /Navigator Software Update Maxsea
€181,50 €169,00
Op voorraad

TIMEZERO Marport Trawler Monitoring System

Marport sleepnet bewakings systeem voor de visserij NIEUW
V..
€1.815,00 €1.695,00
Op voorraad

TIMEZERO WASSP Module multibeam sonar integratie

TIMEZERO PROFESSIONAL WASSP Module multibeam sonar integrati..
€1.210,00 €1.150,00
Op voorraad

MaxSea Keyboard MCP-10 voor MaxSea TimeZero (horizontal)

Keyboard MCP-10 voor MaxSea TimeZero (horizontal)
€849,00 €829,00
Gratis verzending vanaf €100
24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!