24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!

HOEVEEL KAN EEN SATELLIET KOMPAS U NAVIGATIE VERBETEREN

HOEVEEL  KAN EEN SATELLIET KOMPAS U NAVIGATIE VERBETEREN

Het grootste voordeel van deze nieuwe FURUNO Satelliet Kompassen SCX-20 en SCX-21 is de nauwkeurigheid van de koers. Het Satelliet kompas heeft vier GNSS antennes (GPS, QZSS, GLONASS, Galileo) voor betrouwbare en perfecte nauwkeurig koers informatie. U verbruikt minder brandstof wanneer u van punt A naar punt B vaart, zowel met de hand als met de automatische piloot, omdat u een koerssysteem heeft met bijna geen fouten. Deze informatie kan worden toegepast op alle navigatie, van stuurautomaten tot radar, tot kaartweergave en sonar. Ze hebben allemaal nauwkeurige koersinformatie nodig. Voor u navigatie netwerk. maar liefst 1.0 graad koers nauwkeurigheid en 0.02 graad snelheid nauwkeurigheid.

Hoeveel kan een satelliet-kompas uw navigatie verbeteren?

Nauwkeurige koersinformatie is van cruciaal belang voor elektronische navigatie. Hoewel elektronische kompassen en fluxgate-kompassen prima werken, zijn ze doorgaans slechts nauwkeurig van 1 tot 3 graden en zijn ze onderhevig aan polaire en magnetische interferentie.

In plaats van magnetische velden te gebruiken om hun oriëntatie te detecteren, gebruiken satelliet kompassen meerdere antennes om de kleinste tijdstempelverschillen te bepalen van de ontvangen uitzendingen van het Global Navigation Satellite System. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de koers te berekenen.

NIEUW

FURUNO SCX-20 en SCX-21 Satelliet kompas heeft vier GNSS antennes (GPS, QZSS, GLONASS, Galileo) voor betrouwbare en perfecte nauwkeurig koers informatie.

Furuno's SCX-20 (NMEA 2000-compatibel) en SCX-21 (NMEA 0183-compatibel) Satelliet kompassen maken gebruik van vier interne antennes om koersinformatie tot 0,5 graden te bepalen, terwijl de signaal ontvangst problemen worden geëlimineerd.

GNSS-satellieten zenden een radiofrequentiesignaal uit dat door het kompas wordt ontvangen. Het kompas kan gedeeltelijke golflengten van het signaal detecteren en bepaalt de timingverschillen tussen wanneer het signaal bij de verschillende antennes aankomt. Het kompas weet waar zijn antennes zijn, en het weet waar de satellieten zijn, dus het kan het tijdsverschil berekenen, dat ongeveer een miljardste van een seconde is. Hierdoor kan hij de koers bepalen.

Slechts twee van zijn antennes hoeven het signaal te ontvangen om de koers te kunnen bepalen.

Lokale obstakels waren vroeger het grootste probleem van satelliet kompassen. Als het kompas niet hoog genoeg was gemonteerd, zou het signaal van de bovenbouw afkaatsen en multipath-interferentie veroorzaken. Daarom worden vier antennes gebruikt in deze satelliet kompassen dat creëert een vermenigvuldigingseffect en geeft ons zes manieren om de koers te berekenen vanwege de basislijnen tussen de antennes.

Het grootste voordeel van deze Satelliet Kompassen is de nauwkeurigheid van de koers. U verbruikt minder brandstof wanneer u van punt A naar punt B vaart, zowel met de hand als met de automatische piloot, omdat u een koerssysteem heeft met bijna geen fouten. Deze informatie kan worden toegepast op alle navigatie, van stuurautomaten tot radar, tot kaartweergave en sonar. Ze hebben allemaal nauwkeurige koersinformatie nodig.

Het kompas biedt snelheids- en koersinformatie, en de zes-assige traagheidsmeeteenheid levert informatie over pitch, roll, yaw en heave. Het kan bepalen in welke richting de boot wijst als deze stil ligt.

 

U krijgt uiterst nauwkeurig de volgende data:

 • High Resolution Heading
 • GPS position
 • Rate Of Turn (ROT)
 • Pitch and Roll 
 • SOG
 • Transverse Speed 
 • Follow-up rate for stabilising Radars
 • Excellent Heave Compensation algorithm for Fish Finder and Sonar stabilisation
 • 3-axis speed
 • Perfect voor NavNet TZtouch MFD's, NAVpilot-300 en WASSP-installaties
 • Air temp/pressure
 • Time
 • Lichtgewicht, slechts 1 kg
 • De SCX-20/21 is klein - 9,8 x 7,6 x 2,9 inch
 • 4x tot op 1 graad nauwkeurige GPS-antennes
 • Rollen deinen en stampen
 • Koers / kompas
 • Kan onder bepaalde hoeken worden verduisterd of geblokkeerd
 • Het maakt ook gebruik van solid-state componenten, wat de efficiëntie optimaliseert

Bovenste deel SCX-20

De bovenste gedeelte  is het kompas zelf, de montagebasis zit onderin . De standaard montagebasis wordt het meeste gebruikt. Makkelijk en goed bruikbaar. Maar u kunt ook voor andere mogelijkheden gaan.

SCX-20 onderkant

 

De onderkant heeft een infosticker die met een pijl aangeeft  in welke richting het kompas moet worden geplaatst, meegeleverd wordt de NMEA 2000-connector en verbindingspunten voor de schroeven waarmee het aan de montagebasis wordt bevestigd.

 

De Montage

Het SCX-20 Satelliet kompas is eenvoudig te installeren en maakt moeiteloos verbinding met bestaande Furuno-navigatie apparatuur, is zelfs geschikt voor zeer kleine boten, al vanaf 6 meter en zelfs voor plaatsing op stalen boten die een goede betrouwbare koers nodig hebben is het zeer geschikt. Er zijn een aantal manieren waarop u de SCX-20 kunt instellen en configureren. U dient de locatie op te geven waar het kompas zich bevindt ten opzichte van de rest van de boot. Ik durf zonder twijfel te zeggen dat dit de beste GPS en het beste kompas is dat wij ooit aan boord van boten geleverd hebben.  De SCX-20 is zowel als kompas en als GPS nauwkeuriger dan vele andere, en dat is ook logisch. Het Satelliet kompas SCX-20 heeft meer GPS-ontvangers en software om deze te combineren en de beste resultaten weer te geven.

Zie hier een vergelijk ten opzichte van onze collega concurrenten.

SCX-20 t..o.v. de concurentie

De rol- en stampbeweging van het kompas zijn onberispelijk en zelfs nauwkeuriger dan die van de collega concurrenten.  Verbazingwekkend, maar zelfs als het SCX-20 Satelliet kompas op het hoogste punt van de boot is gemonteerd geeft deze toch ijzersterke resultaten .

 

De SCX-20 is de perfecte oplossing voor complexe scheepsinstallaties waar het zicht op satellieten soms wordt belemmerd. Interference wordt op sommige schepen veroorzaakt door signaalblokkering. Dat is bij het SCX-20 satelliet kompas niet mogelijk, zelfs onder bruggen ontvangt u het juiste signaal.

 

Wat betreft de prijs is er geen reden dat elke boot geen SCX-20 Satelliet kompas zou moeten hebben. Vroeger waren deze kompassen voor de meesten van ons onbetaalbaar, hadden ze andere apparatuur nodig om te functioneren die ook weer duur was en waren er veel beperkingen met montage.. De SCX-20 blijkt al deze barrières te hebben overwonnen, zit in een compact, eenvoudig te monteren pakket en kan op een aantal manieren worden geconfigureerd en inbedrijf worden gesteld.

De nauwkeurigheid is absoluut verbazingwekkend. Rollen en stampen zijn perfect, en het  kompas- en de koersgegevens zijn zo goed dat het radarbeelden en andere producten verbetert in hun nauwkeurigheid. Daar komt bij  dat je 4x GPS-bronnen hebt die constant tegen elkaar worden gecontroleerd, en je hebt ook een hypernauwkeurige GPS-bron.

Als u toevallig een modernere Furuno-radar heeft, zou u echt een SCX-20 Satelliet kompas moeten hebben. Het verbetert de kwaliteit van de navigatie gegevens zo sterk, zowel voor de kustlijn als voor doelen, dat het alleen al daarvoor de investering meer dan waard is. Maar ook ander fabricaten radars kunnen op dit kompas worden aangesloten als ze NMEA 2000 aansluiting hebben. Ook voor stuurautomaten is de SCX-20  een goede en nauwkeurige bron. De installatie connectie via  NMEA 2000 is werkelijk zeer eenvoudig.

 

SCX-20 in het NMEA 2000 netwerk

 

Wat ik nog moet vermelden is dat beide SCX-modellen ook zeer nauwkeurige atmosferische druk- en lucht temperatuur sensoren bevatten. Er is zelfs een magnetische koerssensor in het ontwerp ingebouwd. Dat wordt nu gebruikt om de initiële satelliet koers berekeningen bij het opstarten te versnellen, maar Furuno heeft het plan om "een eenvoudige software-upgrade te leveren die een volledig magnetische automatische back-up zal bieden in het geval van 100% GNSS-blokkering!"

Deze nieuwe technologie levert veel meer dan vergelijkbare sensoren en heeft een zeer aantrekkelijke prijs met veel installatie flexibiliteit. Het SCX-20 Satelliet kompas zou ik zonder voorbehoud durven aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goed betrouwbaar GPS /Satelliet kompas

Het SCX-20 Satelliet kompas met vier afzonderlijke GNSS-antennes is gebouwd voor snelle betrouwbare en nauwkeurige koers. Ook voor u navigatie netwerk. maar liefst 1.0 graad koers nauwkeurigheid en 0.02 graad snelheid nauwkeurigheid.

 

Advies nodig?

Vind u hier niet wat u zoekt of heeft u aanvullende vragen over onze producten? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met SAIL360 op via 0252-544772 of stuur ons een mail [email protected].

 

Geschikt voor:   Recreational Boats vanaf 6 meter

                           Fishing Vessels

                           Work Boats 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Gratis verzending vanaf €100
24/7 WORLDWIDE SERVICE
EASY DO-IT-YOUR-SELF-INSTALLATION
NEED HELP FOR INSTALLLATION ASK US
NOT GOOD? MONEY BACK!